SIGNATURA DEL MANIFEST DELS ENS LOCALS EN RELACIÓ A LA SITUACIÓ CREADA PEL COVID19

 

Us informem que l’Ajuntament de Llambilles s’ha adherit al Manifest dels Ens Locals en relació al COVID19. Ho ha fet per mitjà d’una resolució d’Alcaldia emesa en el dia d’avui. Per descarregar el manifest premeu aquí.

En aquest manifest es remarca que cal unir esforços per superar l’actual situació d’emergència. S’apel·la a la responsabilitat col·lectiva i individual de la ciutadania, insistint en què cal seguir complint les indicacions que difonen les autoritats sanitàries per tallar de manera efectiva la transmissió del virus. Però alhora, se sol·licita de l’autoritat que pot dictar-ho el confinament estricte, amb l’única excepció dels serveis establerts com a essencials,  ja que s’entén com l’única manera efectiva per tallar la transmissió del virus.

Tot això perquè creiem que és bàsic que les decisions que prenguin les administracions tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus. Per això cal destinar tots els esforços possibles en l’adequació de les infraestructures sanitàries, per tal que el personal dels centres hospitalaris puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties.  Igualment, expressem el convenciment que cal seguir atorgant i, si cal, augmentant, els ajuts a les persones socialment més vulnerables. A més, caldrà dotar de recursos i ajuts a les famílies que es quedaran sense feina arran de la situació creada (autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país). No podem permetre que algunes empreses i comerços no tornin a obrir. Les administracions locals hi podem col·laborar, però cal que l’estat ens permeti destinar el superàvit d’anys anteriors a aquest tipus de despeses.

Finalment, volem mostrar el nostre suport i el nostre condol més sentit a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats i el nostre ànim als qui s’han contagiat pel COVID-19 i s’estan a casa o als hospitals. Agraïm sincerament a totes les persones que treballen en serveis essencials per a garantir que donem resposta com a societat en moments difícils, especialment a totes i tots els professionals sanitaris i als equips d’emergència que, de manera exemplar, treballen dia i nit, incansablement, per revertir aquesta situació. L’esperit de tota aquesta gent és el que ha de conduir a mirar al futur amb esperança.

Ens en sortirem!