REESTRUCTURACIÓ DELS SERVEIS MUNICIPALS PEL COVID-19

L’Ajuntament de Llambilles, seguint les directius i recomanacions fixades pel Govern de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de contribuir a evitar la propagació i el contagi del coronavirus, ha decidit adoptar des de dilluns dia 16 de març i per un període inicial de 13 dies diferents mesures preventives que afecten les dependències municipals. En concret, són les següents.

 

  • Les dependències municipals romandran tancades al públic, a fi d’evitar que es converteixin en un possible focus de transmissió del virus. En aquest sentit, es demana també a la ciutadania prioritzar les consultes, demandes i tramitacions adreçades a l’Ajuntament, utilitzant mitjans telemàtics, telefònics i per correu electrònic.

 

  • L’atenció telefònica es manté en el telèfon habitual (972 46 93 01) en l’horari habitual d’oficina (dll-dc-dv de 9 a 14 h. i dt-dj de 16 a 20 h). A més es reforça amb un servei de 24 hores mitjançant el número de telèfon mòbil 659 21 48 96.

 

 

  • Les tramitacions telemàtiques poden fer-se accedint a la Seu Electrònica. En el cas que no us sigui possible adreçar una sol·licitud telemàtica per problemes tècnics o d’altre mena, podeu adreçar-vos telefònicament o per correu electrònic a l’ajuntament i us farem arribar el model d’instància en suport paper per tal que l’ompliu, la signeu físicament i la deixeu a la bústia de correus situada al costat de la porta d’entrada de les oficines municipals, a la façana de l’ajuntament.

 

  • Les visites presencials es restringeixen al màxim possible i només en casos d’excepcional necessitat. Si creieu que és imprescindible i necessari que es porti a terme una trobada presencial, feu-nos arribar la vostra petició i el tema a tractar i us donarem una solució a la vostra demanda tan aviat com sigui possible. En tot cas, es respectarà una distància d’1 a 2 metres entre persones.

 

  • El Consultori de Llambilles romandrà tancat, per ordre de les autoritats sanitàries, a fi de poder reorganitzar els recursos mèdics de què es disposen. Els canals d’atenció són els següents.

Telèfon 112: emergències sanitàries

Telèfon 061: atenció mèdica telefònica.

Urgències físiques: CAP de Cassà de la Selva (Telèfon 972 46 38 82).

Telèfon 012: informació i consultes generals.

 

  • Pel que fa als serveis públics (manteniment de vialitat, enllumenat, neteja viària, recollida d’escombraries, etc), aquests seguiran funcionant amb la freqüència habitual, tot i que mantenint les mesures de prevenció corresponents.

 

  • Quant als serveis socials, es manté l’atenció telefònica i el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), que actuarà prioritzant la urgència de la situació. El servei d’atenció s’ha reforçat municipal. L’Ajuntament s’està posant en contacte, diàriament, amb les persones d’alt risc fent servir els llistats elaborats pels serveis socials del municipi, per demanar-los si necessiten ajuda per cobrir alguna necessitat mentre duri l’emergència sanitària. Recordeu que la Generalitat recomana especialment que aquestes persones es quedin a casa mentre duri l’emergència i evitin qualsevol tipus de sortida. Tota persona que tingui algun tipus de necessitat social pot posar-se en contacte telefònic trucant al 659 21 48 96 (servei 24 hores).

 

  • Recordeu igualment que s’ha creat una borsa de col·laboradors d’estudiants de secundària i universitaris per a realitzar serveis de cangur al municipi. L’Ajuntament posa en contacte els col·laboradors amb les famílies interessades. Tots els que vulgueu participar-hi heu d’adreçar un correu a dolors@llambilles.cat.

 

Totes aquestes mesures són de caràcter preventiu i en aquests moments no hi ha constància de cap persona afectada a Llambilles. Amb tot, l’Ajuntament està en permanent contacte amb el Departament de Salut per activar les mesures de prevenció pertinents i que es continuaran portant a terme segons els requisits què insti la Generalitat.

 

L’Ajuntament, finalment, vol transmetre un missatge de calma i serenor a la població i de plena confiança en la gestió del sistema sanitari públic. Seguiu les recomanacions per mitjà de canals oficials.

 

Per descarregar comunicat premeu aquí.