Comença la desescalada

A partir del proper dilluns 23 de novembre s’inicia a Catalunya, l’obertura progressiva d’algunes activitats que es van veure afectades per les darreres mesures restrictives. El pla d’obertura aprovat pel Procicat serà gradual i està dividit en quatre trams de quinze dies si l’evolució sanitària ho permet.

En el tram 1 es preveu el següent:

Bars i restaurants: obertura de terrasses amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals i una limitació de 4 persones per taula excepte grups bombolla. Els interiors podran obrir amb la limitació d’aforament del 30% i amb bona ventilació. Horari d’obertura: de 6 del matí a 2/4 de 10 del vespre. A partir de les 6 de la tarda, només per a sopars.

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts: obertura amb un 50% de la capacitat i un màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions al 50%.

Instal·lacions i equipaments esportius: a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés; i en instal·lacions i espais tancats amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia i sense vestidors (excepte piscines).

Es mantenen suspeses les competicions.

Activitats esportives a l’aire lliure permeses amb màxim de 6 persones a excepció de la pràctica esportiva federada: permeses i, de divendres a les 6 del matí a dilluns a les 6 del matí permeses entre municipis limítrofs.

Comerços: continua la limitació del 30% de la capacitat per a establiments de menys de 800 metres quadrats. Els de més de 800 metres quadrats podran obrir amb un aforament del 30%.

·Extraescolars que poden obrir:

-Activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar.

-Activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’ells, fins a un màxim de  6 alumnes per aula.

-Activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i aquelles que es facin es espais interiors en grups de màxim 6 persones.

·Actes religiosos i cerimònies civils: permeses amb un 30% de l’aforament justificat.

·Empreses: Teletreball excepte quan no sigui possible de manera justificada. Continuen suspesos congressos, convencions, fires i tota activitat assimilable.

·Mobilitat:

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.

Municipis: restringida l’entrada i sortida des de les 6 del matí de divendres fins a les 6 del matí del dilluns.

No es pot circular pel carrer des de les 10 del vespre fins a les 6 del matí, excepte causes justificades.

·Activitats socials: 6 persones com a màxim, excepte bombolles de convivència.

 

 

Enllaços d’interès:

Link d’interès del pla d’obertura progressiva d’activitats de CanalSalut AQUÍ

Link a la pàgina de l’Ajuntament de Llambilles (Comença la desescalada) AQUÍ

Descarrega el resum de protecció civil AQUÍ

Descarrega el pla d’obertura progressiva d’activitats AQUÍ

Infografia TRAM 1 AQUÍ